22 May 2012

Drømmehelg på JostedalsbreenBreogfjell ved tindevegleder Gjert Grødal og daglig leder Håvard Nesbø hadde med seg en meget hyggelig gjeng i et meget hyggelig vær over Jostedalsbreen, fra Fåberg i Jostedalen til Flatbrehytta i Fjærland, i 18.-20 mai 2012.

Alt i alt var følget på 10 personer, pluss "brehunden" Lukas.
Turen var en suksess i strålende vær, alle var superfornøyd med opplegget som gikk knirkefritt (utenom bindingene til Håvard som  knirket som et rytmisk orkester fra latin Amerika), lett og holde rytmen ble det i allefall av lydene fra de gamle chili bindingene.

Turen startet opp fåbergsbreen, videre inn på breplatået og første camp en liten kilometer fra Kjenndalskruna. ca. 1,5 mil og 1300 høydemeter første dagen, i fantastisk vårsol.

Dag to gikk gjengen ca. 3,5 mil videre mot Ramnane, forbi Bings gryte til platået ovenfor Supphellenipa, en lang dag på ski men alikevel helt fantastisk, da føret over breen viste seg og være noe av det beste mange erfarne breførere har opplevd noen gang. Verdensmester føre forteller Gjert.

Det er mye snø i høgfjellet i år, og vårsmeltingen har ikke satt igang, således lite sprekker ned Flatbreen noe som ga rom for fin skikjøring ned til Flatbrehytta. Siste del ned gikk gjengen med skia på sekkene og labbet avgårde i fin snø ned til 600 moh. derifra på stien videre til parkeringsplassen, vi skriver ikke så mye mer, og lar heller bildene tale for seg selv


Ønsker du og bli med på en skitur på fagre Jostedalsbreen? Vi setter opp turer på forespørsel. Bli med og utforsk bremagien i hjertet av fjordnorge du også. (Alle foto: Håvard Nesbø)

1 comment:

  1. Hei Håvard! - utrolig flotte bilder! Takk for en fantastisk tur.

    ReplyDelete

Tidligere turer